Mondjunk nemet a csalóknak! // Povedzme STOP podvodníkom

A Belügyminisztérium illetékesei fokozott óvatosságra intik községünk lakóit, mivel a koronavírus-járvánnyal megnőtt a bűnözői tevékenység is az országban. A bűnözők leginkább a nyugdíjas korosztályt célozzák meg, de előfordulhat az is, hogy fiatalabbakat próbálnak meg átverni. Épp ezért kérjük lakosainkat, hogy legyenek körültekintőek, szóljanak nyugdíjas ismerőseiknek, szomszédaiknak is, nehogy valakitől kicsalják hosszú évek megtakarításait!

 

Az alábbiakban röviden összefoglaltuk, hogy főleg mire figyeljenek oda:

 

- ha valaki bekopog/becsönget, először az ablakon nézzen ki. Ha ismeretlen személy szeretne bejutni Önhöz, kérdezzen rá, milyen ügyben keresi Önt!
- ha valaki megszólítja Önt azzal, hogy vérnyomást/testhőt mér és vírustesztet akar elvégezni, legyen körültekintő! Könnyen előfordulhat, hogy egy csaló próbál bejutni Önhöz, hogy hamis tesztért kérjen el pénzt.
-ha valaki felajánlja Önnek, hogy bevásárol Ön helyett, ezért készpénzt, bankkártyát kér, bizonyosodjon meg arról, hogy a község általi kezdeményezésről van szó (felhívjuk lakóink figyelmét, hogy jelenleg Kulcsodon nem működik a községi hivatal által szervezett bevásárlás)
- ha egy idegen szájmaszkokkal, fertőtlenítőszerekkel házal, ne vásároljon tőle. Valószínűleg túlárazott, minőségileg kifogásolható termékekről van szó
- ha egy az Ön számára ismeretlen személy arról próbálja meggyőzni, hogy írjon alá egy "kedvezményes" szerződést, amelyet Ön nem ért, vagy nem tudja, hogy miről lehet szó, ne írja alá - valószínűleg csalásról van szó
- ha e-mailt kap, amelyben arról írnak, hogy alacsony kamattal vehet fel kedvezményes hitelt, stb., előbb hívja fel bankját, érdeklődjön, hogy tényleg létező ajánlatról van szó
- legyen elővigyázatos az on-line megrendeléseknél, főleg szájmaszkok, fertőtlenítőszerek esetében. Ha nem biztos magában, inkább kérje ki olyan ismerősei véleményét, akikben megbízik.

 

Mondjunk nemet a csalóknak! // Povedzme STOP podvodníkom 1

<< Všetky novinky
phone-squareenvelope-square