Felhívás az online népszámlálási ívek kitöltésére!

‼‼📣FELHÍVÁS 📣‼‼
Felhívjuk kedves lakosaink figyelmét arra, hogy március 31-ig, tehát már csak két hétig van lehetőségük az online népszámlálási ívek kitöltésére. Községünkben eddig 255-en éltek a lehetőséggel, mely egyúttal állampolgársági kötelezettségük is.
‼A népszámlálás során 2021. január 1-ével érvényes adatokat kell megadni. A szülők kötelesek a gyermekek helyett kitölteni az ívet (újszülöttek, óvodások, kisiskolások esetében is!), ezentúl a családtagoknak ki kell tölteniük a 2021. január 1-je után elhunyt családtag adatait is.
‼Az online népszámlálási ívet kötelesek azon lakosaink is kitölteni, akik bár külföldön élnek, rendelkeznek Kulcsodon állandó lakhellyel. Mivel az ő esetükben fokozottan nehéz lenne az asszisztált számlálás megvalósítása, kérjük itt élő családtagjaikat, figyelmeztessék őket kötelességükre!
‼A népszámlálási íveket magyarul is ki lehet tölteni. Kérjük, vállalják magyar nemzetiségüket, magyar anyanyelvüket és vallásukat is, hisz a következő években ezek az adatok határozzák majd meg községünk, térségünk életét is!
‼Aki nem tudja maga kitölteni az online kérdőívet, az segítséget kérhet megbízható családtagjától, ismerősétől is.
‼Azon lakosaink, akik egyedül élnek, nem rendelkeznek okostelefonnal, számítógéppel, internettel, kérhetik a számlálóasszisztens segítségét, aki a járványügyi helyzet figyelembevételével, a Statisztikai Hivatal döntése szerint április után segíthet az ívek kitöltésében.
‼A koronavírusjárvány miatt a SzK kormánya döntése értelmében a népszámlálást legkésőbb október 31-ig kell befejezniük a községeknek, akiknek április 1-től október 31-ig 6 hetük lesz arra, hogy kitöltsék a népszámlálási íveket azok helyett, akik ezt egyedül nem tudták megvalósítani.
‼A Szlovák Köztársaság Statisztikai Hivatala felhívja a lakosság figyelmét, hogy az ívek ki nem töltése pénzbüntetést von maga után - 25-től 250 euróig terjedő magasságban.
<< Všetky novinky
phone-squareenvelope-square